Επιλογή Γλώσσας

SnowKidz

SnowBears 2019

Ένα πρόγραμμα ιδανικό για Σχολεία !!!

Η εξαιρετική καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S.) που ονομάζεται  ‘Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι’, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συνέδριο της FIS το Νοέμβριο του 2007 και βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε όλον τον κόσμο από τους φίλους του σκι.
Το SnowKidz, είναι το πρώτο μέρος της καμπάνιας αυτής και δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, είτε μόνα τους είτε μαζί με τις οικογένειές τους, να απολαύσουν και να γνωρίσουν το χιόνι ενώ παράλληλα να μάθουν για το περιβάλλον, για τα οφέλη της υγείας που έχουν κάνοντας χειμερινές δραστηριότητες και τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρούν.
 
Οι βασικοί άξονες στους οποίους η FIS στηρίζει την καμπάνια είναι:
Εικόνα
Εξερεύνηση: η ευκαιρία να ανακαλύψουν κάτι νέο.
Απόλαυση: η στιγμή να διασκεδάσουν παίζοντας με το χιόνι ή τσουλώντας πάνω στο χιόνι.
Εμπειρία: ο τρόπος για να δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις και να εμπνευστούν για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το χιόνι.
Περιβάλλον: οι νέες γενιές είναι οι μελλοντικοί φύλακες του χιονιού. Τα παιδιά του σήμερα είναι αυτά που θα εργαστούν σε  ρυπογόνα εργοστάσια και βιομηχανίες  στο μέλλον. Τα παιδιά λοιπόν θα πρέπει να φροντίσουν το περιβάλλον ώστε να διατηρηθεί το χιόνι και τα υπόλοιπα φυσικά φαινόμενα.
Υγεία: τα πλεονεκτήματα για την υγεία που μας δίνουν οι δραστηριότητες στο χιόνι είναι προφανή και πολλά. Το σπουδαιότερο είναι ότι τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η απόλαυση είναι πολύ μεγαλύτερη παίζοντας στο πραγματικό χιόνι σε σχέση με το εικονικό παιχνίδι μέσω tablets και video games.  
Ασφάλεια: η ασφάλεια είναι αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ακολουθώντας λοιπόν τους 10 κανόνες της FIS που ισχύουν  παγκοσμίως, μαθαίνουν μαζί με τις οικογένειες τους πώς να συμπεριφέρονται και να μην θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους. 
 
Βασισμένοι σε αυτούς τους άξονες, συμμετέχουμε στην παγκόσμια καμπάνια έχοντας αναλάβει την ετήσια καμπάνια Snowkidz στον Παρνασσό. 
 
Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε ειδικά το πρόγραμμα SNOWKIDZ για την Ελλάδα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Εικόνα

Μέσα από ένα ξεχωριστό πακέτο που περιλαμβάνει μάθημα, εξοπλισμό και παιχνίδια θέλουμε να δώσουμε το κίνητρο σε περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τα σπόρ του χιονιού και το φυσικό περιβάλλον που ίσως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν. 
 
Με την αφορμή αυτή λοιπόν προσκαλούμε τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια, να οργανώσουν ημερήσια εκδρομή πολιτιστικού-αθλητικού ενδιαφέροντος (ΦΕΚ 2769/2-12-2011) ώστε να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά που το επιθυμούν να γνωρίσουν τα αθλήματα Χιονοδρομίας και να βιώσουν από κοντά το χιονισμένο περιβάλλον.
 
Οι δραστηριότητες που προγραμματίζουμε αφορούν την χιονοδρομική περίοδο 2018-2019 ξεκινώντας στις 14 Ιανουαρίου 2019 έως τις 28 Απριλίου 2019 και περιλαμβάνουν ειδικά για τα σχολεία :
Μάθημα σκι με εξοπλισμό
Ελκυθροδρομίες.
Παιχνίδια στο χιόνι (χιονάνθρωπο κ.λπ.).
Περπάτημα στο χιονισμένο δάσος με χιονοβατίδες (σε περίπτωση κακοκαιρίας).
     
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Κάρτα εισόδου αναβατήρων
2ωρο μάθημα σκι 
Παροχή εξοπλισμού 
δραστηριότητες παιγνιώδους μορφής όπως ελκυθροδρομίες, χιονάνθρωπο κ.α. 
 
Δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά προς και από το χιονοδρομικό κέντρο.
 
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα παιδιά με Κυστική Ίνωση.
 
Πληροφορίες:
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κα Καλλίτση Ντόλυ / Mob. 6972208111
Σχολή Σκι Πάππος Μπαλντούμης
Αράχωβα – Βοιωτίας, ΤΚ 32004
Τηλ. 22670 31552 – 22670 31070